DraftSight-kirja
Jaa tästä

  Mikä on DraftSight?

  DraftSight on ilmainen 2D-CAD-ohjelma, jolla voit avata, muokata ja tulostaa AutoCAD-ohjelman dwg-tiedostoja.

  DraftSight on 2D-piirtämiseen tarkoitettu CAD-ohjelma, jolla voit avata, muokata ja tulostaa AutoCAD-ohjelman dwg-tiedostoja ja luoda itse uusia dwg-tiedostoja.

  Voit tulostaa muokkaamasi dwg-tiedoston paperille tai Pdf-tiedostoon oikeassa mittakaavassa ja oikeilla viivanleveyksillä. Voit lähettää dwg-tiedostosi AutoCAD-käyttäjälle, joka voi jatkaa tiedoston käsittelyä.

  DraftSightia voi toiminnoiltaan verrata 2D-CAD-ohjelmien markkinajohtajan amerikkalaisen Autodeskin AutoCAD- ja AutoCAD LT -ohjelmiin. Jos olet käyttänyt AutoCADiä aiemmin, pärjäät todennäköisesti hyvin DraftSightin kanssa.

  Mikäli 2D-CAD-ohjelmista ei ole aiempaa kokemusta, kannattaa ohjelman perustoiminnot ja toimintaideat opiskella huolella, jotta saat ohjelmasta täyden hyödyn irti.

  DraftSightista on kolme eri versiota:

  • DraftSight ilmaisversio on tarkoitettu opiskelijoille, kotikäyttäjille ja harrastajille.
  • DraftSight Professional on tarkoitettu yrityskäyttöön ja se on maksullinen. Ilmaisversioon nähden etuna on mm. mekaniikkakomponenttien peruskirjasto.
  • DraftSight Enterprise on tarkoitettu useamman käyttäjän yrityksille. Oleellisimpana etuna Professional-versioon nähden on verkkolisenssi.

  DraftSightista on omat versionsa Windows, Mac ja Linux (Fedora, Ubuntu) -käyttöjärjestelmiin. Mac- ja Linux-versiot ovat olleet pitkään ns. esiversiona eli beta-versiona.​

  Kenelle DraftSight sopii:

  • Kaikille, joilla on satunnaisesti tarve katsella, muokata ja tulostaa Dwg-tiedostoja.
  • SketchUp-käyttäjälle, jonka vastaanottaa muiden tekemiä suunnitelmia Dwg-tiedostomuodossa. Voit tarkistaa DraftSightin avulla Dwg-tiedostot, muokata niiden elementtejä ja mitata piirustuksen etäisyyksiä ja pinta-aloja.
  • Jos olet SketchUp Pro -version käyttäjä ja tuot Dwg-tiedostoja SketchUp-suunnitelman pohjaksi, voit käyttää DraftSightia Dwg-tiedostojen sivoamiseen, jolloin SketchUp Pron Dwg-tuontitoiminnossa ei tule niin helposti ongelmia esimerkiksi suuren tiedoston vuoksi.
  • AutoCADiä aiemmin käyttäneet voivat jatkaa DraftSightin avulla Dwg-tiedostojen käsittelyä. DraftSightin toiminnot vastaavat aika pitkälti AutoCAD-ohjelman toimintoja, mutta erojakin on sen verran, joten pieni opiskelu on paikallaan.